PLOCKA SNABBT

Plocka är att med hjälp av en robot bringa ordning och placera oordnade produkter i ett smart mönster. Ofta är målet med att skapa en särskild ordning, att nästa robot ska ha möjlighet att packa flera produkter samtidigt i en och samma förpackning riktigt snabbt.

För att plocka produkterna behövs ofta visionlösningar som förvandlar robotarna till seende maskiner. Den snabbaste typen av plockrobot är ABB:s FlexPicker (IRB 360). Med den och liknande robotar har vi nått plockhastigheter på upp till 180 plock i minuten.

LÄTTANVÄNDA PICKERAPPLIKATIONER

Vid snabba pickerapplikationer hängs ofta en eller flera FlexPickers över banorna där produkter hämtas och lådor packas. Elskåp och styrning på själva maskinen i kombination med rostfria robotar och stativ ger spolsäkra linjer som är lätta att rengöra.

Orientering av produkter och lastbalansering mellan robotar hanteras med hjälp av ABB:s förstklassiga mjukvara, speciellt utvecklad för säkra, lättanvända och snabba pickerapplikationer.

LOKALT OCH GLOBALT

För stora och komplexa plock-, pack- och palleteringslinjer samarbetar Front Automation med andra europeiska aktörer. Vi använder gärna färdiga maskinkoncept, inklusive robotar, om vi bedömer att de gör jobbet på ett ypperligt sätt. Vi representerar till exempel marknadsledande tyska företaget Transnova RUF i Sverige.

Utöver marknadsföring och försäljning erbjuder vi också service och support var du än har produktionen, lokalt i Sverige eller var som helst i världen.

Kontakta oss så berättar vi mer.