PACKA INTELLIGENT

Packa betyder att placera produkter i lådor, tråg, kartonger, SRS-backar eller liknande. Front Automations flexibla packapplikationer hanterar alla olika produktstorlekar och packmönster.

Utmaningen – det som får oss att gå igång och bli riktigt kreativa – är att försöka få ned så många produkter i lådan som möjligt på en och samma gång.

Bäst blir det när vi också får hjälpa till med lådans konstruktion, eftersom den hänger så nära samman med packmetoderna.

Vi har exempelvis packat 9000 stearinljus, 5000 saltpaket, och 2400 påsar med bröd i timmen.

PACKLINJE Á LA BEST PRACTICE

Utöver själva packandet kan många fler bra saker hända i en intelligent packlinje. Vi integrerar gärna förpackningsmaskiner såsom WA-maskiner, lådresare och förslutare i linjen, liksom skrivare och etikettmaskiner för spårbarhet och märkning. Här samarbetar vi i ett välutvecklat nätverk med noga utvalda samarbetspartners. De är precis som vi när det gäller alla kreativa möjligheter för att effektivisera helheten: alltid passionerat på jakt efter de bästa lösningarna.

LÅDAN ALDRIG BARA EN LÅDA

För våra kunder är naturligtvis innehållet i lådorna viktigast, i alla fall innan de träffat oss. Vi hävdar nämligen att tekniken att förpacka och emballera produkter blir allt viktigare i helheten. Och det vill gärna bevisa varje gång vi blir inblandade i ett projekt.

Vårt mål är att lådan ska göra så stor skillnad att den syns i årsredovisningen.
Därför hjälper vi gärna till med att hitta nya spännande och säljande förpackningar, som till exempel displaylådor som är lätta att öppna och bättre exponerar produkterna i butikernas hyllor.

Vi är också bra på att optimera pallmönster och märka lådorna på smarta sätt. Det är detaljerna som gör det.